Home | Autentificare     
Experior LogoMath Logo
Corigentoza Repetentionala
Data: 23 Iun 2009

            Iata un subiect delicat in care ambele tabere au argumente disjuncte pentru a-si sustine punctele de vedere. Dupa cum v-ati dat seama, cele doua tabere sunt: tabara formata din profesori si tabara formata din elevii cu probleme in ceea ce priveste situatia mediilor si notelor.

            Care este situatia? Aproape in fiecare scoala/liceu exista elevi care rama [...]

Vezi intregul articol


S-a mai Incheiat un An
Data: 13 Iun 2009

    Dupa cum stiti cu totii, astazi s-a incheiat anul scolar 2008-2009. De ce zic "dupa cum stiti cu totii"? Pentru ca eu nu am stiut pana acum 10 minute. Desi trebuia sa imi dau seama dupa semnele observate astazi:
        1. Cand mi-am lasat sotia la servici (profesoara) nu am mai stat in coada de masini ale parintilor care isi lasau copii in fata scolii.
        2. Cand am trecut prin fata Colegiului Economic "Virgil Madgearu" (trec aproape zilnic pe langa el in drum spre birou) am vazut cativa elevi imbracati mai elegant si cu buchete de flori. In general, dimineata trebuie sa ma strecor printre elevii care intra la ore (asta cand ma duc pe jos la birou, azi am trecut cu masina).
        3. Seara plec de la birou si trec sa-mi iau si sotia. Asteptand in parcare, o vad cu iese pe poarta liceului cu o gramada de buchete de flori (initial stupoare, credeam ca e ziua ei si [...]

Vezi intregul articol


Design nou nout
Data: 13 Mai 2009

    Dupa cum v-ati obisnuit (ma refer aici la cei care acceseaza zilnic o lista de site-uri preferate) site-urile si aplicatiile web disponibile pe internet sunt in continua schimbare si mereu apare cate un facelift/redesign pentru unul dintre acestea, astfel se tine pasul cu noile tendinte in materie de webdesign si programare web. Acest lucru fiind spus, a venit si randul aplicatiei Experior sa treaca printr-o faza de redesign si puteti vedea rezultatele. Noi zicem ca arata mai bine fata de vechea versiune dar asteptam si parerile voastre pe forum in thread-ul deschis la http://www.experior.ro/Forum/Thread2. Pana atunci va voi spune prin ce am trecut pentru a ajunge la acesta forma de prezentare a aplicatiei pentru internet.
    In primul si in primul rand, un nou design nu implica o etapa de programare directa, mai intai am trecut cu totii (adica toata echipa de dezvoltare, toata echipa de promovare si managementul, ma [...]

Vezi intregul articol


Targul Educational Bucuresti 2008
Data: 17 Oct 2008

    Dupa cum stiti, sau dupa cum veti afla din randurile ce urmeaza, in perioada 8-10 octombrie 2008 a avut loc Targul Educational Bucuresti 2008. Cum Experior este o platforma de invatare virtuala (sau e-Learning), am participat si noi si ne-am prezentat cu tot arsenalul (adica cu tot ce am reusit sa dezvoltam pana in acel moment). Desi Experior este inca in versiune Beta a fost printre vedetele targului, cel putin cam asa banuim noi. Am avut standul amplasat foarte aproape de intrare, mai aproape decat noi a fost biroul de informatii. Datorita acestui amplasament lumea ne putea observa si cand intra si cand iesea, astfel ne-am facut destul de remarcati.

    Destul cu introducerile, sa trecem si la concluzii. Am fost vizitati atat de elevi cat si de profesori, astfel am primit cri [...]

Vezi intregul articol


Modulul de clase virtuale
Data: 23 Iul 2008, Comentarii: 9

    In primul rand suntem bucurosi ca am reusit sa dezvoltam acest modul ce vine in completarea aplicatiei experior. Acest modul acopera si cazul de invatare asistata pe care nu il aveam acoperit, astfel acum elevi se pot grupa in ceea ce numim clase virtuale, sub coordonarea unui profesor care sa-i urmareasca si sa ii antreneze cat se poate mai bine.

    Ca si restul modulelor, modulul de clase virtuale este un lucru suplimentar activitatii didactice din cadrul clasei reale. Astfel elevi unei clase impreuna cu profesorul pot forma o clasa virtuala si profesorul isi poate continua activitatea didactica si in afara orelor de la scoala. Elevi pot dobandi astfel noi cunostinte sau si le pot insusi mai bine pe cele predate la clasa.

    Analizand lucrurile care se pot intampla in clasa am retinut urmatoarele activitati: un profesor preda o lectie, un profesor da un test/lucrare, un profesor poate pune o intrebare cu caracter general la care sa p [...]

Vezi intregul articol


  Pagina urmatoare