Home | Autentificare     
Experior LogoMath Logo

Targul Educational Bucuresti 2008

Data publicarii: 17 Oct 2008, categoria: Expozitii

    Dupa cum stiti, sau dupa cum veti afla din randurile ce urmeaza, in perioada 8-10 octombrie 2008 a avut loc Targul Educational Bucuresti 2008. Cum Experior este o platforma de invatare virtuala (sau e-Learning), am participat si noi si ne-am prezentat cu tot arsenalul (adica cu tot ce am reusit sa dezvoltam pana in acel moment). Desi Experior este inca in versiune Beta a fost printre vedetele targului, cel putin cam asa banuim noi. Am avut standul amplasat foarte aproape de intrare, mai aproape decat noi a fost biroul de informatii. Datorita acestui amplasament lumea ne putea observa si cand intra si cand iesea, astfel ne-am facut destul de remarcati.

    Destul cu introducerile, sa trecem si la concluzii. Am fost vizitati atat de elevi cat si de profesori, astfel am primit critici si laude din partea a doua categorii de utilizatori. Cel mai des ne-am lovit de intrebarea "Dar numai pentru matematica aveti continut?", si trebuie sa recunoastem, este o intrebare destul de buna tinand cont de faptul ca profesorii nu sunt numai de matematica iar elevii nu invata numai matematica. Drept raspuns si scuza ca ne-am ocupat numai de matematica avem urmatoarele mentiuni: dintre toate materiile studiate in scoli si in licee matematica, este printre cele mai grele (studiu realizat pe esantioane de elevi) iar problemele si lectiile sunt bogate in formule destul de complexe si in imagini si schite; astfel, acoperind disciplina matematica putem prinde toate particularitatile lectiilor si problemelor (de aici daca ne gandim la fizica sau la chimie lucrurile se simplifica progresiv; la fizica nu prea avem determinanti si matrice, iar la chimie nu avem integrale); un alt motiv pentru care am ales matematica este faptul ca majoritatea claselor dau teze si examene la matematica, iar cei de clasa a VII-a si a VIII-a dau teze la matematica cu subiect unic. Totusi, nu ne intelegeti gresit, nu ne vom limita la matematica, in timp vom acoperi programa de matematica destul de bine si atunci ne vom extinde si la alte discipline gen fizica, chimie, geografie, biologie... Din punct de vedere comercial vorbind, Experior este o platforma independenta de continut; atata timp cat se pot scrie lectii si se pot formula probleme si exercitii cu raspuns unic, multiplu sau fix pentru o anumita materie, Experior le poate asimila si se poate comporta ca un produs de invatare a materiei respective, dar poate fi adaptat sa asimileze continut pentru mai multe materii.

    O alta intrebare primita atat din partea profesorilor cat si din partea elevilor a fost legata de categoriile de teste: "Testele sunt stas/pre-generate/fixe si le modificati dumneavoastra din cand in cand?". Tinem sa lamurim si aceasta dilema: testele, mai bine zis categoriile de teste pe care le avem nu reprezinta altceva decat un set de parametri pentru generatorul de teste. Astfel, daca cineva va da doua teste din aceeasi categorie, unul dupa altul, se poate observa ca difera numarul de probleme sau problemele in sine (acest lucru este dat de numarul de probleme disponibile pentru categoria respectiva). Mai exact in Experior sunt o multime de probleme din care se pot alege cateva pentru a alcatui un test pentru o anumita categorie, problemele pentru un test sunt alese aleator pe criterii de relevanta bine definite.

    Am mai fost intrebati "Pentru ce clase este Experior?". Experior acopera momentan clasele VIII-XII, cu mentiunea ca pentru clasa a VIII-a nu avem inca lectii dar trebuie sa apara pana pe la sfarsitul lui noiembrie. De mentionat mai este faptul ca nu ne vom limita la clasele VIII-XII, si vom acoperi in prima instanta clasele VII-XII, iar apoi ne vom extinde spre Bacalaureat si Admiterea la facultate; ulterior ne gandim sa coboram pana la clasa a V-a, dar ne va mai lua ceva timp.

    Intre timp, echipa Experior lucreaza la un nou look al platformei Experior si in continuare introducem continut (probleme si lectii) pentru a imbogati posibilitatile de invatare si testare. Pe langa aceste lucruri, ne pregatim si pentru I.C.V.L. 2008 (International Conference on Virtual Learning) si C.N.I.V. 2008 (Conferinta Nationala de Invatamant Virtual).



Pentru a comenta acest articol trebuie sa te